Figyelj Ránk!
Figyelj Ránk!
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2011.08.03. 21:37
2011.07.23. 14:38
Friss hozzászólások
 

 

 

 

Egyszülős konferencai:
Major Éva felszólalása

videó

RTL Klub : Házon kívül című műsorában Major Évával készült riportfilm az egyszülős családok nehézségeiről

kisfilm

 

 

 

 

 

Létminimum 2007
KSH ada
t
:

 

Beszéljük meg!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Ennyien jártak itt...
Indulás: 2007-05-12
 

látogató olvassa a lapot.

 

Frissítve:

2012. júl. 31.

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kérem válaszoljon!
Ön részt venne figyelemfelkeltő megmozdulásokon gyermeke érdekében?

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Honnan értesültél egyesületünk tevékenységéről?

internet
RTLKlub
ismerős ajánlotta
újságcikk
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Bannereink

(ha egyetértesz céljainkkal, kirakhatod oldaladra)

 

3 Híreink
3 Híreink : Egy hét hordaléka /Szabadföld

Egy hét hordaléka /Szabadföld

  2008.09.26. 17:28

Nincs szégyenlősebb nép a magyarnál. Hallom a hírt, hogy...

Nincs szégyenlősebb nép a magyarnál. Hallom a hírt, hogy sorozatos tévedései miatt töröltek egy magyar orvost a brit nyilvántartásból – majd néven nevezték az illetőt. Sőt, külön segélyvonalat létesítettek azon betegek számára, akiket vizsgált. Nálunk? Amellett, hogy hazatérve praktizálhat, jómagam egyetlen hírben sem olvastam a nevét. Annyi bizonyos csak, hogy a Szegedi Tudományegyetem – egyetem! – Patológiai Intézetében dolgozik. A csonka hír a legrosszabb, hiszen aki csak ennyit tud, annak az intézet valamennyi orvosa gyanús lehet, aki mostanában tért haza Angliából. Nem volna egyszerűbb, ha azt az orvost megneveznék? Mint Angliában.

S a példákat még sorolhatnám szégyenlősségünkről. Nemrég hallottam, hogy akinek tartásdíjat kell fizetnie, de nem teszi, annak a neve akár hirdetésként is olvasható a pizzás dobozokon – no nem nálunk, hanem Írországban. Magyarországon viszont azt sem tudja az egyik kéz, mit csinál a másik. Az elmúlt héten riportot írtam arról, hogy egy asszony azért tüntetett a Szociális és Munkaügyi Minisztérium előtt, mert a férje ki tud bújni a tartásdíj fizetése alól. Mit olvasok a minisztérium sajtótitkársága által kiadott levélben? „Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter szívesen csatlakozna egy olyan demonstrációhoz, amelyet Major Éva férjének háza előtt tartanának.” Attól az apróságtól eltekintve, hogy Major Évának nincs férje – mert ha nem vált volna el, a tartásdíjat sem igényelhetné gyermekei apjától –, másról is megfeledkezik a levél fogalmazója: nevezetesen arról, hogy a volt férjnek nincs háza. A miniszterhez is eljuttatott bírósági ítéletekből kiolvasható – de Major Éva személyesen is elmondta volna Szűcs Erikának, ha fogadja –, hogy a volt férj vagyontalan. Hiszen ha nem volna az, a tartásdíj fizetésére kötelező, jogerős bírósági ítélet végrehajtható volna. De tekintsünk el még ettől a bakitól is. Az viszont már nem baki, hanem alapvető koncepcionális kérdés, hogy szerintem egy miniszternek, a végrehajtói hatalom képviselőjének nem a tüntetés a dolga. Neki az a feladata, hogy bölcs döntéseivel szolgálja a társadalom együttélését. S ha ezt nem jól teszi, akkor tüntet – az állampolgár.

S ha már a tüntetéseknél tartok, a hétvégén volt benne részünk, nem is egyben, s szégyenszemre most is repültek a kockakövek. Erős Ferenc szociálpszichológus nagyon okos mondatai jutnak eszembe azokról a kísérletekről, amelyek megmutatják azt az utat, hogy miképpen válhat akár a legtisztességesebb emberből is gazember. Hangot ad a tudós a félelmének is, amely szerint ma a magyar államnak nincsenek meg az eszközei a szélsőjobb visszaszorításához. Még ebben is igaza van – ám itt némi hiányosságot érzek a gondolatmenetében. Nem csak a néhány száz – néhány ezer? – szélsőjobbosnak a randalírozását kellene megakadályozni, hanem egyéb rendetlenségeket is fel kellene végre számolnia az államnak. Olyan évtizedes visszásságokra gondolok, mint egyes kínai piacokon folyó törvénytelenségek, a színesfémlopások, az uzsorázás és még sorolhatnám. Ha ezeken úrrá lenne az államhatalom, a Magyar Gárda felvonulását nem tapssal fogadnák egy-egy településen, hanem mosolyognának rajta, mint valami bohóctréfán. S akkor fel sem kellene számolni a szervezetet, mert magától kimúlna.

Nevezetes nap volt idén szeptember 23-a. Eddig a napig élte fel az emberiség a Föld idei eltartó képességét. Amit az év hátralévő részében fogyasztunk, azt már a jövő terhére tesszük. Az emberiség mostani létszámához és életmódjához most 1,4-del nagyobb Földre volna szükség. Ezt azonban még mindig nem hajlandó tudomásul venni a termelés fokozásának bűvöletében gondolkodó ember. Pedig a jövőnk felélése mellett minden gond eltörpül – s annak csupán hordaléka.

Hardi Péter

www.szabadfold.hu/cikk.php

 

A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!