Figyelj Ránk!
Figyelj Ránk!
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2011.08.03. 21:37
2011.07.23. 14:38
Friss hozzászólások
 

 

 

 

Egyszülős konferencai:
Major Éva felszólalása

videó

RTL Klub : Házon kívül című műsorában Major Évával készült riportfilm az egyszülős családok nehézségeiről

kisfilm

 

 

 

 

 

Létminimum 2007
KSH ada
t
:

 

Beszéljük meg!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Ennyien jártak itt...
Indulás: 2007-05-12
 

látogató olvassa a lapot.

 

Frissítve:

2012. júl. 31.

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kérem válaszoljon!
Ön részt venne figyelemfelkeltő megmozdulásokon gyermeke érdekében?

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Honnan értesültél egyesületünk tevékenységéről?

internet
RTLKlub
ismerős ajánlotta
újságcikk
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Bannereink

(ha egyetértesz céljainkkal, kirakhatod oldaladra)

 

3 Híreink
3 Híreink : Válságos a helyzet:

Válságos a helyzet:

  2008.12.17. 09:11

elszegényedett családok ezrei kerülhetnek utcára, ha nem segíti őket a politika – állítja a szakértő.

Válságos a helyzet: elszegényedett családok ezrei kerülhetnek utcára, ha nem segíti őket a politika – állítja a szakértő.

Ferge Zsuzsa szociológus
Ferge Zsuzsa szociológus
MAGYARORSZÁG — Eddig sem voltak könnyű helyzetben az elszegényedett családok, de mostantól még nehezebb lesz a felszínen maradniuk. A gazdasági válság miatt kevesebb pénz jut segélyre, támogatásra, fogynak a munkahelyek. Ma száz magyarból tizenhat a szegénységi küszöb alatt él, és számuk egyre csak nő. Kemény dolga van annak, aki megoldást keres a közel kétmillió magyar gondjára: Ferge Zsuzsa szociológus szerint is őrületesen nagy a baj.

– Valós a veszélye annak, hogy rövid időn belül tízezrek kerülnek az utcára – figyelmeztetett az ország legnevesebb szegénységkutatója. – Ha el akarjuk kerülni a szegény rétegek ellehetetlenülését, két megoldás létezik. Vagy minél több embernek adunk munkát, vagy segéllyel, támogatással segítjük őket.

Az ország azonban válságban van, a minimálbér-emelés gazdaságilag elképzelhetetlen, a munkahelyek százával szűnnek meg. Mi a kiút a szegények számára?

– A szegényeket leginkább a hatalmas összegű, lakhatással kapcsolatos számlák sújtják: nyugati árakon fizetünk, keleti keresettel. Nehéz bírni ezt a terhet, és mérhetetlenül sok bajt hozna az országra, ha tízezrek kerülnének utcára emiatt. Alkut kell kötni a szolgáltató cégekkel: a gyerekes családoknak legyenek kötelesek minimális szolgáltatást nyújtani még akkor is, ha nem fizetik rendesen a számlát. Víz és áram nélkül ugyanis e családoknak nincs esélyük! – jelentette ki Ferge.

– Csökkenteni kell a közlekedés egyre magasabb költségeit is. Ha valaki 20 kilométert utazik a munkahelyére a falujából, a bérletre rámegy a minimálbér negyede. Alig marad több pénze, mint ha a munkanélküli-segélyt kapná – jegyezte meg a szociológus, aki szerint a meglévő pályázati pénzek sem mindig oda jutnak, ahol a legnagyobb szükség lenne rájuk. – Minden attól függ, hogy ki milyen jó pályázatot fogalmaz meg, nem pedig attól, hogy milyen a rászorulók helyzete – vélekedett.

Szakértőnk az elszegényedett falvak helyzetére a 3200 települési önkormányzat számának csökkentésében látja a megoldást. – Egy 10 milliós ország ennyi helyi központtal nem működhet, mert mindegyik csak a saját érdekeit nézi – vonta le a tanulságot Ferge Zsuzsa.

A leggazdagabb....


Wittinghof Tamás polgármester szerint gyorsan és profin intézték az ügyeket, ezért lendült fel az autópálya szomszédságában lévő Budaörs
Wittinghof Tamás polgármester szerint gyorsan és profin intézték az ügyeket, ezért lendült fel az autópálya szomszédságában lévő Budaörs
A Budapest határában fekvő, a leggazdagabb magyar településnek mondott városban 28 ezren élnek. Egy időben Európa leggyorsabban fejlődő városaként emlegették. Ez köszönhető volt annak is, hogy a fővárosból sokan költöztek ki és kezdtek építkezni ott. A város jelentős bevételt húz az oda települt multinacionális cégekből is.

– Budaörsnek nagyon jók az adottságai: Budapest kapujában van, közel az M7es és M1-es autópályához. A rendszerváltást követően erre építettük fel a város gazdasági terveit – mondta Wittinghof Tamás polgármester. – A helyi adókat alacsonyan tartottuk, a befektetőket kiszolgáltuk, az ügyintézést igyekeztünk gyorsan és szakszerűen végezni. A beruházások a város számára is hasznot hajtanak: 20 százalék körüli az iparűzési adóból származó bevételeink növekedésének éves üteme. Nyilvánvalóan a budaörsi recept nem alkalmazható az ország valamennyi településére, az azonban mindenkinek sokat segítene, ha tudomásul vennék, hogy a legkisebb faluban is a vállalkozások a fejlődés motorjai. Azt kell mindenütt megtalálni, hogy mi teszi vonzóvá a térséget.

A legszegényebb....

Kéri Zoltánné vezeti a zsákfalut, Csenyétén már csak délelőtt van nyitva bolt, a helyiek csupán a napi két buszjárattal tudnak közlekedni
Kéri Zoltánné vezeti a zsákfalut, Csenyétén már csak délelőtt van nyitva bolt, a helyiek csupán a napi két buszjárattal tudnak közlekedni
Borsod megyében található az ország legszegényebb települése. A GfK Hungária felmérése szerint az itteniek vásárlóereje alig több mint harmada az országos átlagnak. Az ötszáz fős lakosságból munkája alig tíz embernek van, ők a helyi intézményekben dolgoznak. A többiek segélyekből és közmunkából élnek. A falu kocsmája rég bezárt, a vegyesbolt is csak délelőtt tart nyitva. A polgármester, a jegyző és a tanítók mind más településről járnak oda dolgozni. A földeket nem művelik.

– Pénzszűke és reménytelenség az úr Csenyétén. Nálam okosabb emberek sem tudnak válaszolni arra a kérdésre, hogy hogyan zárkózhatnánk föl a tehetősebb települések mögé – vallotta be a borsodi község polgármestere, Kéri Zoltánné. A községet közel teljes munkanélküliség és elszigeteltség sújtja: az itteniek jóformán csak gyalog, vagy a falugondnoki autóval tudják elhagyni Csenyétét, ha sürgős dolguk akad, esetleg a napi két buszjárattal. – Nem tehetünk mást, reménykedünk benne, hogy a közfoglalkoztatási terv valamiképp enyhít majd a gondjainkon 2009 tavaszától.

 

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok