Figyelj Ránk!
Figyelj Ránk!
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2011.08.03. 21:37
2011.07.23. 14:38
Friss hozzászólások
 

 

 

 

Egyszülős konferencai:
Major Éva felszólalása

videó

RTL Klub : Házon kívül című műsorában Major Évával készült riportfilm az egyszülős családok nehézségeiről

kisfilm

 

 

 

 

 

Létminimum 2007
KSH ada
t
:

 

Beszéljük meg!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Ennyien jártak itt...
Indulás: 2007-05-12
 

látogató olvassa a lapot.

 

Frissítve:

2012. júl. 31.

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kérem válaszoljon!
Ön részt venne figyelemfelkeltő megmozdulásokon gyermeke érdekében?

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Honnan értesültél egyesületünk tevékenységéről?

internet
RTLKlub
ismerős ajánlotta
újságcikk
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Bannereink

(ha egyetértesz céljainkkal, kirakhatod oldaladra)

 

 

2007. május 20-án megalakult a

FIGYELJ RÁNK! - 

Különélő szülők és gyermekeik érdekvédelmi egyesülete

 

 

 

Háromszoros hurrát szeretnék a világba kiáltani, hiszen létrejött valami, ami eddig még nem volt szűkebb és bővebb hazánkban.

Hurrázhatnék, de nem teszem. Nem teszem, mert nagyon sokunknak szégyent, bánatot, magányt és megaláztatást kellett és kell naponta végigélnie, amiért meg kellett alakulnia az Egyesületnek.

 

Mit is ígérhet bárkinek az Egyesület?

Elsősorban együvé tartozást, közös harcot, közös gondolkodást, közös stratégiák kidolgozását, reményt arra, hogy egyszer élhetőbb életet tudunk a válás, a szakítás után kínálni gyermekeinknek.

 

Hallgatom a híreket. Ma bejelentette egyik politikusunk, hogy másságával küzd. Bejelentette azért, hogy felfigyeljen a társadalom erre a diszkriminált rétegre, bejelentette azért, hogy végre párbeszéd alakuljon ki „meleg” és „hetero” között. Egyik pártunk azonnal reagált a bejelentésére, s törvényben szeretné javasolni az azonos bánásmódot a nemi hovatartozás kérdésében.

Úgy érzem, bárki nemi identitása magánügy. Mégis harcolnak azért, hogy elfogadásra kerüljön másságuk a társadalom számára.

 

De!

Mi van a magára maradt szülőkkel?

Mi van a mentálisan és anyagilag szétesett családok elfogadásával?

 

Miért nem beszélünk a gyermeküket egyedül, vagy újabb társsal nevelő szülőkről? Miért dugja mindenki a homokba a fejét, ha ez a téma kerül terítékre? Miért mennek el a probléma mellett csukott szemmel politikusaink, törvényhozóink?

 

Megalakultunk, mert úgy érezzük, rendezni kell végre – törvényileg s az emberek fejében – azokat a problémákat, amik szólnak a gyermektartás behajthatatlanságáról, a gyermekláthatásról, a munkahelyi támogatás hiányáról, a társadalmi elfogadásról.

 

Társaim és a magam nevében kijelenthetem: a harcot addig fogjuk folytatni, amíg pozitív változásokat nem tudunk felmutatni.

Reményeink szerint egyszer el fogjuk érni, hogy a szegénység, a kirekesztettség nem szégyen lesz, hanem aktív, társadalmi megoldásra váró feladat.

 

Várunk mindenkit Egyesületünkbe, aki változtatni szeretne helyzetén, aki egyetért céljainkkal és mindazokat is, akik csak megosztanák velünk gondjaikat…

 

Újonnan alakult Egyesületünkre azonnal felfigyelt a „Legyen jobb a gyermekeknek” a gyermekszegénység ellen küzdő Nemzeti Program, s egy nemzetközi projektbe hívta szervezetünket, aminek lényege: feltérképezni az egyszülős családok helyzetét, támogatottságát, és ezek nemzetközi fórumokon való ismertetése.

Kérjük, hogy a kérdőívünket mindenki töltse ki, hogy segítse munkánkat!

 

 

 

Mi elindultunk....

Várjuk az egyesületbe mindazokat, akik gyermekeiket egyedül nevelik és úgy érzik, hogy ebben magukra maradtak, mert a másik fél kibújik a gyermektartás fizetési köztelezettségei alól, vagy...
(és ide azt hiszem mindenki be tudja helyettesíteni, gondolatait.)

De várjuk azokat is, akik nevetségesen kevés gyermektartást kapnak ahhoz, hogy gondtalanabbul próbálják felnevelni gyermeküket.!

Sajnos elég sokan vagyunk hasonló cipőben. Tapasztalatunk az, ha egyenként próbálkozunk harcolni, szinte semmibe vesznek minket!


EZÉRT MOST ÖSSZEFOGTUNK, HÁTHA ÍGY JOBBAN FIGYELNEK RÁNK!!!

 

Várjuk az egyesületbe azokat is, akik nem járnak ebben a cipőben, de a céljainkat elfogadják, támogatják.

Várjuk azokat, akik tudják, hogy a gyerekek tartására szánt összegek hiánya nehezebb körülményeket teremt az egyedülálló szülőnek.

Várunk minden korosztályt, aki céljainkkal egyetért, elfogadja, légyen fiú, lány, vagy akár boldog családban élő szülő.

Csatlakozásra várjuk a nagymamákat, nagypapákat!

Mindenkit nagy szeretettel fogadunk azzal, hogy egységben, összefogásban van az erő!

Kérjük, aki úgy érzi, csatlakozni szeretne,. keressen meg minket!!!

(Egyesületünk jeltolmáccsal is rendelkezik!)

 

Kérjük, ha már itt vagy, és érintett a témában, írd le történeted (akár névtelenül is), hogy mindenki lássa milyen sokan vagyunk érintettek!

 Meggyőződésünk, hogy minél több történetet tudunk összegyűjteni, annál hamarabb érhetjük el, hogy a törvényhozók foglalkozzanak velünk!

 

  Az egyesület adószáma: 18986068-1-08

 Számlaszám:

10700031-45240205-51100005


Nemzetközi számlaszámunk:

IBAN HU90 1070 0031 4524 0205 5110 0005

 

Társadalmi nyilvántartási szám: 62071

Lajstromszám: Pk.T.60.105/2007/4.

 

Levélcím:

FIGYELJ RÁNK! - Egyesület

9027. Győr 

figyeljrank@gmail.com

  

 

 

 


ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen