Figyelj Ránk!
Figyelj Ránk!
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2011.08.03. 21:37
2011.07.23. 14:38
Friss hozzászólások
 

 

 

 

Egyszülős konferencai:
Major Éva felszólalása

videó

RTL Klub : Házon kívül című műsorában Major Évával készült riportfilm az egyszülős családok nehézségeiről

kisfilm

 

 

 

 

 

Létminimum 2007
KSH ada
t
:

 

Beszéljük meg!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Ennyien jártak itt...
Indulás: 2007-05-12
 

látogató olvassa a lapot.

 

Frissítve:

2012. júl. 31.

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kérem válaszoljon!
Ön részt venne figyelemfelkeltő megmozdulásokon gyermeke érdekében?

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Honnan értesültél egyesületünk tevékenységéről?

internet
RTLKlub
ismerős ajánlotta
újságcikk
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Bannereink

(ha egyetértesz céljainkkal, kirakhatod oldaladra)

 

 

Politikai - Gazdasági Lobbi  Ismertető

 

Tisztelt különélő szülők, tisztelt érdeklődők!

 

Az egyesület fő oldalán olvashatták hogy 2009.-2011. között a hivatásos politikai lobbi eszközeivel segítségével hatásos érdekérvényesítést kívánunk elérni az egyesület elnöksége megkeresésére.

 

Számos elfoglatság miatt az Önökel, mint tagokkal és érintettekkel való személyes találkozás  idejéig tervezetten negyedévente itt  tájékoztató Önöket a tervezett szándékokról, a megtett erőfeszítésekről.

Elsőként hadd tegyek egy személyes megjegyzést:

A társadalom bármely hátránnyal küszködő csoportja ma Magyarországon joggal kifogásolja a döntéshozók figyelmének esetlegességét, a szükséges támogató intézkedések elmaradását.

A gyermekelhelyezés, gyermektartásdíj jogvitáiban a bírósági gyakorlat Önök által jól ismerten nem tekinthető megnyugtatóan egységesnek.

A lakáshasználat,a birtokvédelem, az ingatlankiűrítés peres ügyeiben számos valós körülény másodlagos marad.

Természetesen ennél sokkal szélesebb intézkedési kör iránt van igényük.

A különélő szülők és gyermekek helyzete a jelen és jővő együttes kérdése.

Elnökségük által körvonalazott céljaik mellé máris több társadalmi szervezet saját érdekcsoportjuk képviseletével  kíván többlet társadalmi nyomást biztosítani.

 

2008. késő őszén a Magyar Tudományos Akadémián a közoktatás konferenciáján nyilvánvalóvá tettük résztvevők, hogy a közoktatás és a felsőoktatás helyzete sűrgős, nagymértékű beavatkozásokat igényel.

Szűcs Erika miniszter részére írásban tettünk indítványt egy 2009.-ben folytatandó összehangolt cselekvési sor kialakítására.

A parlamenti bizottsággal kapcsolatfelvétel megindult, várhatóan a parlamenti bizottság szakpolitikai albizottsága fókuszába helyezi a különélő szülők legjentősebb hátrányainak enyhítésére  vonatkozó jogszabályváltoztatási igényünket.

2009. legelején a távoltartás - aktuális kérdés - szabályozásánál ..nem kis mértékben osztva a FIDESZ álláspontját - az Országos Rendőrfőkapitánnyal dr. Bencze Józseffel vettük fel a kapcsolatot a rendőrökre készítendő utasításrendszer közös véglegesítése érdekében.

 

A rendelkezésre álló rövid idő miatt a különélő szülők érdekeit ezekkel a szakmai parlamenti lobbi lépésekkel  jelenítettük meg a döntéshozói politikai, szakpolitikai körben.

Ismertető végén  egy MTI hírt mellékelek,amely megmutatja,hogy számos társadalmi csoport érdekelt a jogi anomáliák megfelelő és embereket számbavevő kialakításában.

                                                                                                             Országbíró Zoltán

                                                                                                      

     

Távoltartás saját tulajdonú lakóingatlantól? Ki dönti el a helyszínen, vagy íróasztalnál.
    Budapest, 2009. január 5., hétfő (OS) - Elterjedt családon belüli erőszak létrehozza a távoltartás új szabályozását. A Lakástulajdonosok Országos Érdekvédelmi Szervezete óvatosságra inti a jogszabályalkalmazókat. Több társadalmi szervezet megbízásából Országbíró Zoltán parlamenti lobbi szakember az országos rendőrfőkapitányhoz fordult szakmai indítvánnyal.

    
Társadalmi szervezetek hasznosnak tartják a családon belüli erőszak ellen való fellépést a parlament részéről.
Létrejött új szabályozás eredeti megoldást alkalmaz.


Ha a rendőr helyben úgy ítéli meg, hogy a bántalmazás veszélye komolyan fennáll, akkor elrendelheti a távoltartást 72 órára. A bíróság ebben a három napban összeül és döntést hoz, és ezt a távoltartási időt meghosszabbíthatja 10 vagy akár 30 napra .


Lakástulajdonosok Országos Érdekvédelmi Szervezete alkotmányos kérdésekre irányítja a figyelmet, osztva a Fidesz ilyen jellegű aggodalmát.


Az Országos Rendőrfőkapitány dr. Bencze József irányába politikai-gazdasági lobbi megkeresésével az életszerű jogalkalmazást kívánja elősegíteni Országbíró Zoltán (Fidesz).

Sem elvált szülők, sem a családtagok, sem a lakóingatlanok tulajdonosai nem szeretnének egy felületes, vagy túlzó jogköröket biztosító rendőri végrehajtást.


Ki és milyen módon hajtja végre a helyszínen vagy íróasztal mögött az intézkedést?
Hogyan és milyen elvek mentén? Miként kerülik el a családi jogvitákban jellemző joggal való visszaéléseket, megtévesztéseket?

A kérdésekre a hivatásos lobbi útján keresnek választ az érintettek.


A hivatásos politikai lobbi részeként Országbíró Zoltán az egyeztetéssel szeretné elkerülni, hogy ismétlődjön a következő adat:
Magyarországon az elmúlt 2 évben több mint 100 ember halt meg családon belüli, nők és gyerekek ellen elkövetett erőszak miatt.
(FORRÁS.MTI)
 

 

 

Közlemény
 
Újabb értékes szakmai és munkakapcsolat jött létre a Figyelj Ránk Egyesület és a parlamenti politikai-gazdasági lobbi intézménye között.
 
Rugyainé Major Éva elnök és Országbíró Zoltán hivatásos politikai parlamenti lobbi szakember hosszútávú szerződést kötött az egyesület és a hozzájuk szimpátiával kapcsolódó több ezer hasonló sorsú ember érdekeinek képviseletére a Minisztérium, a Kormány, a Parlament előtt.
 
Együttműködés során a jogalkotásban és azt megelőző szaktárca folyamatokban a gyermektartásdíj szakpolitikai megítélése és végrehajtása körüli társadalmi anomáliák  megoldása a közös cél.
 
Időszakonként(negyedévente) közlemények és sajtónyilatkozatok adnak tájékoztatást az erőfeszítésekről.

2008.november

Országbíró Zoltán             Rugyainé Major  Éva

 

 

2008. szept. 13-án átadott petíciónkra, javaslatainkra az alábbi levelet kaptuk:

 

 

1.) Tudomásunkra jutott, hogy az Igazságügyi és Szociális tárca közös törvénymódosítási javaslattal
állt elő.

Készülőben van egy előterjesztés a Kormány részére a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény módosításáról
 

Első olvasatra még nem sok érdemi változást találtam benne, de valami megmozdult,
valami történik végre!

2.) A Peticiónkra a válasz úton van hozzám, amint írásban megkapjuk, természetesen mindenki számára nyilvánossá tesszük.

 

Természetesen továbbra is várjuk a történeteket, amiket gyűjtünk, és alkalom adtán vissza tudunk hivatkozni a felmerülő problémákra - ezek birtokában.

 

 

Köszönjük a türelmeteket!

 

Jelenleg várunk, ami nem egyenlő azzal,
hogy nem történik semmi!
Tudja mindenki, hogy egy 20 éves tabu témát

nehéz formázható helyzetbe hozni,
nehéz a nyilvánosság elé "rángatni",
nehéz azoknak beszélni róla, akik azt hitték,
ezzel a témával senki
nem mer előhozakodni soha!

 

Új mail címünk!

Figyelj Ránk Egyesület

figyeljrank2007@gmail.com

 

 

Előzmény:

 

2008. szept. vége

dr. Szűcs Erika Miniszterasszonynak

küldött levelünk,...
és válasz a problémára

 

2008. szept. 13.
Petició, javaslat, történeteink  átadása Szili Katalin házelnöknek

 

2008. aug. 6-tól:


Major Éva egyszemélyes demonstrációja
a Szociális és Munkaügyi Minisztérium előtt

 

Híradások egyesületünk történetéről

 

Videók

 

2007. május vége:
Megalakulásunk története

 

Történeteink:

 

 

 

 

 


ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen